Numarul angajatilor asiatici este in continua crestere pe teritoriul Romaniei

O firma de transport marfa isi trimite angajatul roman sa duca marfa in mai multe colturi ale tarii. Drumul sau trece prin niste locuri turistice exceptionale si nu se da in laturi de la a trage tirul pe dreapta si sa faca niste fotografii pe care sa le posteze pe retelele de socializare pentru ca si cei de acasa sa vada ce frumoase sunt locurile prin care trece. Efectueaza transportul de marfa insa are grija ca timpul alocat muncii sale sa nu interfereze cu timpul liber. Isi incaseaza salariul si acesta este momentul in care toate dorintele pe care le-a avut in cursul lunii se materializeaza. 

Muncitorul asiatic din momentul in care s-a pus la volanul tirului nu se abate de la orar, respecta timpul de odihna si este foarte corect in ceea ce priveste realizarea atributiilor de servici. Desi si muncitorul roman are nevoie de bani pentru a-si intretine familia, muncitorul asiatic stie care este valoarea banilor pe care ii face pe teritoriu strain si ii foloseste pentru a-i trimite familiei si pentru a le asigura un trai decent. Muncitorul asiatic se va gandi intotdeauna mai mult la cei din jurul lui si de abia la urma isi va indeplini propriile dorinte daca mai este loc de astfel de lucruri. 

Cererea de muncitori asiatici in crestere 

Chiar daca anul 2020 a fost un an plin de provocari si a adus multe schimbari pe piata muncii din Romania, acest lucru nu inseamna ca cererea de forta de munca a scazut. Au continuat sa vina muncitori straini pentru a completa locurile ramase libere si sa isi faca un rost in viata mult mai bun decat in patria lor. 

Izolati intr-o tara in care nu cunosc limba isi duc traiul de zi cu zi in baraci amenajate special pentru ei sau in apartamente pe care le impart cu alti muncitori care sunt fie asiatici fie proveniti din alte tari. Muncitorii asiatici sunt vulnerabili pe teritoriu strain si, de multe ori le sunt incalcate conditiile de trai decent si, tocmai de aceea este necesar sa se apeleze la firme de recrutare personal care pot sa asigure conditii optime muncitorilor dar si posibilitatea de a traduce contractul individual de munca pe care sa il poata intelege. 

Muncitorii asiatici mereu pregatiti sa isi ajute aproapele 

Muncitorii asiatici sunt niste muncitori loiali si vor continua sa vina pe teritoriul tarii noastre deoarece aici gasesc conditii de lucru mult mai bune si salarii mai mari decat in propria lor tara. Cererile de avize de lucru sunt asteptate sa creasca ca numar si in perioada urmatoare deoarece angajatorii romani prefera sa isi aduca mana de lucru cat mai serioasa si dornica de munca. 

Pentru patronii ingrijorati ca nu au cum sa suplimenteze mana de lucru, importul de muncitori asiatici reprezinta o solutie excelenta. Desigur, acest deficit de muncitori nu poate fi acoperit in totalitate de muncitori asiatici insa, este o solutie buna prin care se pot obtine o serie de avantaje pentru companie si munca poate continua in mod fluent. Patronii trebuie sa se orienteze sa rectruteze personal asiatic prin intermediul agentiilor deoarece acest lucru poate sa ofere numeroase avantaje.

Rate this post