De ce este benefic sa se angajeze muncitori asiatici in diferite firme?

Daca ar fi sa se realizeze o comparatie intre muncitorii romani si cei asiatici se constata cu usurinta o serie de diferente majore. Angajatii romani, de regula, nu munces pentru ca le place munca in sine si nu este un punct central in viata lor. Muncitorii romani isi fac munca in mod responsabil si corect dar nu lasa acest aspect sa devina punctul central al vietii lor. 

Muncitorul roman nu va cauta sa isi imbunatateasca productivitatea si nu va face nimic in plus daca i se solicita acest lucru. 

La polul opus, se afla muncitorii asiatici care sunt productivi si plaseaza munca mereu in centrul atentiei. Firmele care au decis deja sa lucreze cu muncitori din Asia care au putut sa observe cu usurinta cresterea ratei de succes si a unei productivitati mult mai crescute. Asiaticii care vin sa lucreze in Europa beneficiaza de un loc de munca platit bine si care le permite sa isi ingrijeasca familiile ramase in urma. Recunostinta pentru oferirea unui loc de munca, inclusiv bunastarea capatata sunt cele care fac diferenta. 

Cum este muncitorul asiatic? 

Ceea ce se poate observa cu usurinta la muncitorii asiatici este ca acorda importanta muncii pe care o desfasoara. Isi dau interesul pentru a indeplini cat mai corect atributiile care le-au fost data in grija si accepta sa lucreze chiar si peste program daca este necesar. Indiferent daca vorbim despre un muncitor asiatic care lucreaza intr-o corporatie sau despre unul care lucreaza pe un santier, avand sentimentul acela de recunostinta profunda va da intotdeauna mai mult de 100% randament daca situatia o cere. 

Dorinta de a munci si de a face totul cat mai perfect este in natura lor. Romanii sunt motivati mai degraba de propriul succes in timp ce muncitorii asiatici se concentreaza pe succesul intregului grup. In momentul in care intregul grup reuseste sa indeplineasca un obiectiv atunci muncitorul asiatic este mult mai motivat sa continue. Ei lucreaza foarte bine in echipa si se pot integra cu usurinta in orice tip de colectiv. De exemplu, un muncitor roman se indreapta deja catre parcarea companiei imediat ce ceasul a ajuns la ora 17 fix in timp ce muncitorul asiatic este dispus sa ramana mai mult sa isi ajute colegii pentru a termina treaba cat mai repede si sa se bucure de timpul liber impreuna. 

De ce merita sa angajezi asiatici? 

Muncitorul roman are un caracter individualist si se gandeste mai mult la beneficiile sale proprii in timp ce un muncitor asiatic este mai preocupat ca intregului grup sa ii fie cat mai bine. Daca ar fi sa organizezi un interviu in momentul de fata si ai intreba un muncitor roman care este cea mai importanta persoana pentru el, atunci primul gand pe care il are este el insusi. Un muncitor asiatic, pe de alta parte se gandeste mai intai la grup, la persoanele apropiate si chiar la seful lor. Un asiatic nu se gandeste niciodata la propria persoana, el prioritizeaza responsabilitatile si nevoile celor din jurul lui. 

Muncitorii asiatici nu se tem de un program de lucru mai lung si nu se gandesc la faptul ca pentru munca lor se cuvine sa primeasca o plata suplimentara sau zile libere. Ei se multumesc cu faptul ca trebuie sa munceasca si conditiile sunt cele pe care le traiesc in mediul de lucru. Sunt disciplinati si organizati iar orice angajator isi doreste aceste abilitati pentru salariati. De asemenea, au o etica a muncii foarte buna si fac intotdeauna alegeri intelepte.

Rate this post