De ce cauta angajatorii forta de munca in strainatate?

Indiferent daca vorbim despre o firm mica sau despre una de dimensiuni mari, in nenumarate randuri s-a demonstrat ca pe piata exista un deficit al fortei de munca. Din dorinta de a avea un trai mai bun si de a asigura o viata mai buna membrilor familiei multe persoane au ales sa migreze in tarile vestice. Pe de alta parte, acest exod al lucratorilor din Romania a lasat multe locuri neocupate iar forta de munca a devenit o necesitate din ce in ce mai acuta pentru companii. 

De ce aleg muncitori straini angajatorii romani? 

Pentru acoperirea acestor lipsuri, angajatorii romani au inceput sa se orienteze catre piata din strainatate care poate sa furnizeze angajatii lipsa pentru indeplinirea activitatilor din cadrul unei companii. Fie ca au luat deja in calcul aceasta optiune fie ca se gandesc sa se orienteze catre agentii de recrutare care pot sa furnizeze muncitori straini pentru ocuparea locurilor de munca vacante in interiorul companiei, pentru ei aceasta solutie este una salvatoare deoarece nu este necesar sa astepte foarte mult pentru a avea personalul necesar. 

Managerii de companii isi doresc sa aduca, in special, personal necalificat si calificat pentru a ocupa posturile vacante. Angajatorii din Romania se orienteaza in special spre pietele unde pot gasi personal la costuri mai reduse si este vizata in special regiunea Europei de Sud – Est si Republica Moldova. Apoi companiile mai vizeaza tarile asiatice pentru atragerea de personal si la finalul listei se afla tarile africane. 

Salariile nu sunt deloc de neglijat pentru muncitorii straini care vin sa lucreze in Romania deoarece, exact ca si in cazul muncitorilor romani, salariile sunt suficient de bune incat sa ridice nivelul de trai al familiilor. 

Insa, acoperirea lipsei fortei de munca este doar unul dintre motivele pentru care angajatorii aleg sa recruteze forta de munca din strainatate. In nenumarate randuri, angajatorii care au luat decizia de a aduce forta de munca din straintate, asa cum sunt tarile asiatice, au fost mult mai multumiti de acest pas facut decat de acela de a angaja romani. Muncitorii straini sunt apreciati deoarece ei nu pierd timpul in mod inutil si pretentiile salariale nu sunt atat de ridicate. Muncitorii asiatici, de exemplu, sunt foarte empatici fata de colegii lor si pun un accent deosebit de ridicat pe calitatea muncii pe care o presteaza. De asemenea, sunt dispusi sa lucreze ore suplimentare in cazul in care munca este de asa natura incat nu intotdeauna este posibil ca la finalul programului sa plece acasa. 

Forta de munca din strainatate un aport excelent pentru companie

Forta de munca din strainatate aduce un aport important in suplimentarea posturilor vacante si poate sa ofere angajatorilor posibilitatea de a-si dezvolta companiile in directia dorita fara sa mai fie necesar sa se gandeasca daca este nevoie sa mai gandeasca si alte solutii suplimentare. 

In special in domeniile care au fost afectate de criza sanitara globala, va fi nevoie mai mult ca oricand sa se suplimenteze personalul astfel incat sa depaseasca momentele nefavorabile. Si, colaborand cu agentiile de profil care selecteaza si plaseaza forta de munca din strainatate angajatorii pot avea certitudinea ca primesc niste angajati loiali si dispusi sa lucreze pe termen lung in compania unde sunt plasati.

Premium HR Recrutare muncitori Asia,Africa ,Europa.

Rate this post