Cum poti afla potentialul fortei de munca pentru afacerea ta?

Orice business pentru a functiona corespunzator are nevoie de oameni care sa ajute afacerea sa se dezvolte. Desi tendinta actuala este ca business-urile sa existe si fara a depinde de un numar de oameni, economia de piata nu poate sa fie sustinuta fara forta de munca.  Asadar, pentru ca o companie sa poata creste este nevoie sa se angajeze oameni dedicati. Insa, provocarea vine impreuna cu identificarea potentialului fortei de munca: unde se gasesc oameni cu pregatirea si experienta necesara pentru a face fata cerintelor job-ului pe care urmeaza sa il desfasoare.  La astfel de intrebari cel mai bine poate sa iti raspunda o analiza a fortei de munca prin care se poate afla potentialul unui angajator. 

Analiza fortei de munca, o veriga importanta a procesului de recrutare 

In ultimii ani, a devenit o provocare pentru angajatori sa recruteze forta de munca, in special oameni calificati care sa se ocupe de activitatile de serviciu in mod profesionist. Acest lucru se datoreaza emigrarii specialistilor catre tarile vestice unde sunt mult mai bine platiti pentru munca lor. De asemenea, acest lucru se datoreaza si lipsei unui canal de comunicare prin care cererea sa se intalneasca cu oferta. Lipsa fortei de munca calificate poate chiar impiedica dezvoltarea companiei in directia dorita insa, vestea buna este ca acest lucru poate sa fie diminuat daca recrutarea se face in cunostinta de cauza.  Prin analizarea pietei muncii se pot afla date concrete despre gradul de salarizare si asteptarile pe care le au candidatii in diferite momente. Procesul de recrutare nu poate avea loc daca nu ai date concrete si informatii pe care sa iti bazezi deciziile cele mai importante. Analizarea pietei muncii se face raspunzand la intrebari care ajuta la identificarea fortei de munca curente, potentialul, regiunea sau specializarea, nivelul de pregatire si nivelul de ocupare.  Prin crearea si implementarea unui studiu care are in vedere principalele obiective ale companiei, se pot obtine mai usor rezultatele de recrutare. Mai mult de atat, se pot crea interviuri mai bine structurate si de interes pentru candidat in care se ofera strict informatii relevante pentru postul ocupat si interesele partilor. 

De ce este importanta analiza fortei de munca? 

Atunci cand planurile de business includ dezvoltarea companiei si este necesar sa se angajeze mana de lucru suplimentara pentru materializarea strategiei, o analiza a fortei de munca este mai mult decat bine venita. Astfel, o companie poate, de exemplu, sa identifice zona care este cea mai prielnica pentru a deschide o noua fabrica, astfel incat sa ofere accesibilitate si conditii pentru candidatii pe care doreste sa ii recruteze dintr-o anumita zona. De asemenea, o analiza a fortei de munca este benefica si pentru a identifica oferta concurentei, astfel incat sa se poata oferi o serie de avantaje celor care aleg sa lucreze pentru compania care planuieste sa faca recrutari intr-o anumita zona. Totodata, o analiza a fortei de munca poate sa ajute angajatorul sa isi mentina echipa motivata si loiala companiei.  Piata muncii este foarte dinamica si oricand pot avea loc schimbari majore iar companiile trebuie sa stie cum sa se adapteze astfel incat sa poata recruta forta de munca. Prin analiza fortei de munca o companie se poate pregati in consecinta pentru a gasi personalul necesar dezvoltarii afacerii sale
Rate this post