Agentii de recrutare Republica Moldova

Prioritati

Agentii de recrutare Republica Moldova – o resursa valoroasa pentru companiile care sunt in cautarea angajatilor competenti

Angajatii valorosi sunt greu de gasit pe piata muncii. Mai ales in conditiile in care aceasta afirmatie a devenit o realitate, multi proprietari de business-uri au fost nevoiti sa priveasca dincolo de granita pentru a putea sa recruteze personalul necesar care sa ocupe locurile de munca din interiorul companiei. Componenta umana are un impact semnificativ asupra asupra ratei de profitabilitate a companiei, acesta fiind si unul din motivele pentru care este necesar sa se gaseasca solutii cat mai optime pentru acoperirea lipsurilor.
Premium HR
Trenduri si provocari

Deficitul de personal

Recrutare personal strainatate Chisinau

Deficitul de personal este o problema cu care se confrunta foarte multi antreprenori iar cea mai grea componenta a recrutarii este gasirea personalului cu experienta si calificat. La fel ca si angajatorii, personalul calificat prefera sa lucreze in strainatate unde poate sa fie platit mult mai bine decat in tara natala. Astfel, acest deficit de personal calificat si cu experienta este acoperit prin recrutarea de personal din strainatate. Trend-urile actuale favorizeaza in special recrutarea de personal asiatic. Prin intermediul unei agentii recrutare personal strainatate Chisinau, companiile pot sa rezolve problemele deficitului de personal din interiorul societatii, aspect care aduce cu sine o serie de avantaje. 

Solutii eficiente

Extinderea orizonturilor in recrutari si angajarea de personal din strainatate

Dinamica fortei de munca s-a intensificat la nivel mondial in ultimul deceniu si, in special in tarile in curs de dezvoltare se regasesc in situatia de a importa forta de munca din strainatate, in special din tarile mai sarace. Companiile de diverse marimi intampina probleme in ceea ce priveste gasirea personalului calificat si specializat pentru domeniul vizat. Din dorinta de a-si acoperi deficitul de personal angajatorii apeleaza la diferite tipuri de strategii dar aceste masuri, de multe ori, aduc mai multe dezavantaje si nu reprezinta o solutie pentru a iesi la liman.

Provocarile unui departament de resurse umane din interiorul unei companii devin si mai mari in momentul in care managementul anunta ca va fi necesar sa se recruteze personal din strainatate. Astfel, pentru a intampina cu succes aceasta solicitare din partea managementului, colaborarea cu o agentie recrutare personal strainatate Chisinau devine esentiala.

Inainte de a vorbi despre beneficiile oferite de o astfel de agentie unei companii, trebuie sa analizam cele mai frecvente greseli de resurse umane care au loc in companii:

responsabilizarea personalului existent cu sarcinile de recrutare

Un angajat intern nu are experienta necesara in a recruta personal pentru companie si, in special atunci cand vine vorba despre personal din strainatate nu este suficient sa se publice un anunt intr-o limba de circulatie internationala. Sunt mult mai multe etape care trebuie luate in considerare si angajatul care provine din afara granitelor tarii are nevoie de o serie de formalitati legale pentru a putea lucra in companie.

incheierea contractelor de munca temporare

contractele cu caracter temporar pot sa fie insuficiente ca durata de timp pentru ca angajatul nou sa se acomodeze conditiilor din interiorul companiei si ii ofera o nesiguranta.

Avand in vedere aceste aspecte, singura solutie buna este sa se apeleze la agentii recrutare personal strainatate Chisinau.

Aceste agentii recrutare personal strainatate Chisinau sunt axate pe identificarea potentialului companiilor si candidatilor din bazele de date pe care le gestioneaza si pot sa ofere solutii optime indiferent de situatie.

Solutii

Cat de usor se pot gasi locuri de munca prin agentii recrutare personal strainatate Chisinau?

Abordare

In momentul in care un candidat a luat decizia de a aplica pentru un post in strainatate, agentia care a preluat CV-ul analizeaza informatiile prezente in interiorul acestui document si ,,scaneaza” intreg sistemul pentru a identifica oportunitatile potrivite competentelor si experientei sale.

            Pentru candidat este mult mai sigur sa caute locuri de munca prin agentii recrutare personal strainatate Chisinau decat sa faca acest lucru pe cont propriu. Agentia il plaseaza la job-ul potrivit si, daca totul este in regula, atunci va fi trimis la negocierea finala cu angajatorul, moment in care se incheie si formalitatile de lucru.

            Totodata, exista avantaje si pentru companie deoarece timpul nu va fi pierdut in zadar si la discutiile finale ajung doar candidatii potriviti posturilor care necesita sa fie ocupate. Procedand in acest mod, toate avantajele despre care am vorbit in aceste cateva randuri se vor materializa si procesul de recrutare va deveni mai simplu si nu va constitui o povara pentru angajatii interni care nu au experienta necesara sa indeplineasca o astfel de cerinta din partea managementului.

Rate this page