5 motive pentru care merita sa iei in calcul angajarea unor muncitori asiatici

Conationalii nostri, pentru o viata mai buna si lipsita de griji prefera sa ia calea vestului unde sa isi gaseasca un loc de munca mult mai bine platit decat aici. Daca pentru romani piata muncii din tara este vazuta ca fiind prost platita, pentru muncitorii asiatici, de exemplu, este mana cereasca. Insa, acest exod de pe piata locurilor de munca nu face altceva decat sa creeze dificultati pentru angajatorii care se vad nevoiti sa acopere cumva lipsa de forta de munca. Este destul de dificil de inlocuit personalul calificat si, de multe ori, in lipsa de altceva trebuie sa angajeze personal necalificat. 

Multi angajatori au gasit o solutie simpla pentru aceasta problema si anume sa aduca muncitori asiatici prin intermediul agentiilor care ofera servicii recrutare muncitori straini pe teritoriul tarii noastre. 

Angajarea muncitorilor asiatici vine impreuna cu o serie de beneficii si rezolva problema lipsei de personal chiar si pe termen lung in functie de compania la care sunt plasati muncitorii. Asadar, daca te confrunti cu lipsa de personal, iti oferim cinci motive pentru care poti lua in considerare angajarea de muncitori asiatici: 

Garanteaza stabilitate pe termen mediu si lung

Companiile care recruteaza personal din tarile asiatice le garanteaza angajatorilor romani contracte care prevad o perioada de timp limitata sau chiar nelimitata, in functie de caz, in care muncitorii asiatici isi iau angajamentul sa lucreze pentru compania respectiva. De exemplu, in domenii precum constructii, agricultura, asistenta sau ingrijire varstnici perioada contractuala minima este de doi ani. 

In domenii precum menaj, curatenie sau auto contractele pot avea si o durata de 5 ani, ceea ce este o usurare pentru angajatori deoarece problema lipsei de personal este acoperita pe o perioada de cativa ani buni. In plus, aceste contracte pot sa fie prelungite conform discutiilor avute intre parti si astfel, exista stabilitate pentru ambele parti. 

Se adapteaza foarte usor 

Muncitorii asiatici intotdeauna au reusit sa surprinda prin adaptabilitatea de care dau dovada indiferent de locul in care se afla. Pot invata intr-un timp scurt procesele de lucru dar si limba noastra. Sunt dornici sa invete si sa se dezvolte, sunt deschisi sa isi schimbe modalitatea de lucru si sa livreze rezultate conform asteptarilor angajatorului. 

Isi aliniaza in mod optim stilul de viata cu cel din tara noastra si se adapteaza rapid la noile conditii de trai. 

Economic vorbind, reprezinta o solutie optima

In cautarea unor optiuni mult mai fezabile pentru asigurarea traiului zilnic, romanii se duc sa lucreze in tarile vestice unde isi gasesc echilibrul optim in munca – bani – stil de viata. Acelasi lucru se intampla si in cazul muncitorilor asiatici care vin in tara noastra pentru a-si gasi o viata cat mai buna. Muncitorii asiatici nu vin aici sa se distreze ci sa stranga si sa trimita bani acasa pentru a-i ajuta pe cei dragi care au ramas in urma. 

Salariile de la noi sunt convenabile pentru angajatii asiatici deoarece poate sa le ofere un trai mai bun si conditii mult mai optime la locul de munca. 

Muncitorii asiatici sunt responsabili

Indiferent daca este vorba despre muncitori calificati sau necalificati nu va fi greu sa observi loialitatea lor unul fata de celalalt dar si pentru locul de munca pe care il impart. Sunt dedicati si respectuosi facand o impresie placuta inca din prima saptamana de lucru. 

Muncitorii asiatici sunt o resursa valoroasa pentru orice companie deoarece pot sa se dovedeasca a fi cei mai potriviti oameni pentru posturile pe care trebuie sa le ocupe. 

Se descurca bine in situatii stresante 

Punctualitatea este una dintre punctele forte ale muncitorilor asiatici. Nu vei vedea nici un muncitor asiatic care sa intarzie la lucru sau sa plece mai devreme. Lucreaza foarte disciplinat si ordonat fiind obisnuiti cu situatiile stresante care ar putea sa le afecteze productivitatea. 

Sunt prietenosi si se adapteaza cu usurinta mediului de lucru fiind astfel, foarte avantajos sa angajezi asiatici pentru indeplinirea sarcinilor de lucru.

Rate this post